Înfiinţat în anul 2005

Stiri

Săptămâna Europeană a Sportului

"Cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, Sport Club Municipal Deva a desfășurat următoarele activități, cu caracter demonstrativ:
În data de 23.09.2022:
-Canotaj: între orele 16:00 – 20:00, lecție inițiere canotaj, Sala Cardio din incinta Sport Club Municipal Deva, pe aparatură specifică (ergometru).
-Judo: între orele 16:30 – 18:00, Sala Olimpică de Judo – demonstrație judo (nivel performanță), iar între orele 18:00 – 19:00, lecție antrenament demonstrativ (nivel începători/copii).

În data de 24.09.2022
-Atletism: între orele 17:00 – 19:00, lecție deschisă de inițiere, pe Stadionul din Ghelari, respectiv pe Stadionul din Hunedoara.
-Tir cu Arcul: între orele 16:00 – 20:00, antrenament demonstrativ, la Aninoasa."

Citește mai departe...

SCM Deva, pe podiumul de premiere la Campionatele Naţionale de Judo

11 Echipa SCM Deva medaliata la CN de judo feminin U 21 1La finalul săptămânii trecute, la Sala Sporturilor din municipiul Deva s-au desfăşurat întrecerile a două importante competiţii naţionale de judo, rezervate sportivilor care nu au împlinit încă vârsta de 21 de ani (U21).
Primul concurs a fost finala Campionatului Naţional pe echipe U21, unde, în întrecerea feminină, SCM Deva a înscris trei formaţii.

Citește mai departe...

A șaptea judoka a lumii

podium categoria 48 kg cm judoSportiva Oana Nicolaescu, legitimată la SCM Deva și componentă a Centrului Național de Judo de la Deva, s-a clasat pe locul șapte la categoria 52 kilograme în cadrul Campionatelor Mondiale de Judo pentru juniori desfășurate în Florida (SUA). Delegația tricoloră condusă de Doru Sapta, președintele FR Judo, a obținut două medalii, argint prin Larisa Florian (ctg. 52 kg) și bronz

Citește mai departe...

Au ţintit calificarea la Jocurile Olimpice ale Europei

11 x 2 tir cu arculMultipla campioană naţională Simona Băncilă, de la SCM Deva, şi Daniel Ciornei (CSM Iaşi) au obţinut două locuri pentru România la Jocurile Olimpice ale Europei din 2015, pe baza rezultatelor realizate la Campionatul European de tir cu arcul, desfăşurat în Armenia.
Felicitaţi de COSR
Arcaşii din echipa României pregătită de Viorel Hăbian, de la SCM Deva, au îndeplinit o parte esenţială din obiectivul avut la

Citește mai departe...

Doi sportivi de la SCM Deva, la Jocurile Europei

bancilaSimona Băncilă va fi singura reprezentantă a României în competiția feminină de tir cu arcul, ea fiind antrenată de Viorel Hăbian, tot de la clubul SCM Deva. De asemenea, Eduard Nicolaescu (ctg. 73 kg) va reprezenta România în competiția de judo masculin.
Prima ediţie a Jocurilor Europene va avea loc în perioada 12 – 28 iunie 2015, la Baku (Azerbaidjan). Întrecerea va avea un format multi-sport și va reuni la start aproape 6.000 de performeri în cadrul a 20 de sporturi olimpice şi neolimpice, România anunţând o delegație de 147 de sportivi.

Deva se menține pe harta competițională a judoului

04 x 1 judoProgramul competițional pentru anul 2015, publicat de Federația Română de Judo, menține Deva pe harta judo-ului românesc și internațional, grație potențialului organizatoric demonstrat de SCM Deva și a faptului că este orașul de suflet al președintelui FRJ, deveanul Doru Sapta. Principalele competiții ce urmează a fi găzduite de Sala Sporturilor din municipiul reședință de județ în 2015 vor fi „Cupa Europei” la juniori U21 și două finale ale Campionatului Național, la tineret U23.

Citește mai departe...

An bun pentru judo-ul românesc şi cel devean

11 x 1 judo doru sapta scm devaDeveanul Doru Sapta, preşedintele Federaţiei Române de Judo, consideră că anul 2014 a fost unul de excepţie, sportivii români având peste 20 de medalii cucerite la competiţiile internaţionale. La rândul său, Mugurel Ciuşcă, directorul Centrului Naţional de Judo şi al SCM Deva, a precizat că judo-ul devean a încheiat anul cu două performanţe notabile.
Colecţie de medalii şi trend ascendent

Citește mai departe...

Judoka de la SCM Deva, la Mondialele din SUA

11 JudoSportiva Oana Nicolaescu, legitimată la SCM Deva şi componentă a Centrului Naţional de Judo de la Deva, face parte din lotul de nouă judoka, patru băieţi şi cinci fete, care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Judo pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida/SUA). Oana şi antrenoarea Ramona Enache de la SCM Deva au plecat cu lotul, ieri, spre SUA, iar competiţia va avea loc în perioada 22-26 octombrie. La masculin vor evolua pentru ţara noastră Marcel Cercea (cat. 66 kg), Alexandru Raicu, Elemer Szocs

Citește mai departe...

Menţiune deveană la Balcaniada de atletism

11 x 1 Andrei Deliu Saritura PrajinaAtletul Andrei Răzvan Deliu (foto), legitimat la SCM Deva, a fost la înălţime în finala probei de săritura cu prăjina disputată în cadrul ediţiei a 73-a a Campionatelor Balcanice de atletism seniori, desfăşurate la Piteşti, la finalul săptămânii. Sportivul antrenat de Florin Bucur a reuşit o săritură de cinci metri cu care s-a clasat pe locul patru. În clasamentul general pe naţiuni al competiţiei, România a ocupat primul loc, cu 323,5 puncte.

Citește mai departe...

Nou record personal realizat la Campionatul Mondial din SUA

11 x 1 Claudia Florea prima din plutonAtleta Maria Florea (foto dreapta), legitimată la SCM Deva şi CS Ghelari, a realizat un nou record personal în proba de 1.500 de metri de la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor I ce s-au desfăşurat la Eugene (Oregon), Statele Unite ale Americii, dar a ratat calificarea în finala cursei. Sportiva antrenată de Emerson Toma a ocupat locul 11 în seria a II-a, fiind pe locul 19 la general, iar în cursa pentru medalii au alergat doar primele 12 clasate. Într-un top neoficial al alergătoarelor din Europa, atleta ar fi fost pe locul opt.

Citește mai departe...

Triumf internaţional cu contribuţie deveană la judo

11 x 1 judo medalii internationaleEchipa de judo a României, cu o sportivă de la SCM Deva în lot, s-a clasat pe primul loc la ediţia a 21-a a Trofeului „Citta di Alghero”, desfăşurat în Italia, la finalul săptămânii. Din delegaţia tricoloră au mai făcut parte Doru Ioan Sapta, preşedintele Federaţiei Române de Judo, şi antrenorul Mugurel Ciuşcă, directorul Centrului Naţional de Judo de la Deva.
Patru echipe, cinci componente, trei victorii

Citește mai departe...