Înfiinţat în anul 2005

Stiri

O calificare la FOTE şi două medalii la Cupa României pentru judoka de la SCM Deva

JUDO feteAnne Marie Brebinaru, judoka legitimată la Sport Club Municipal Deva, a terminat pe locul al treilea la etapa de Cupa Europei desfăşurată la Bielsko Biala, în Polonia. La aceste întreceri au participat 572 de sportivi din 39 de ţări, între care şi România.


Graţie acestui rezultat, sportiva pregătită la club de antrenorii Ramona Enache şi Mugurel Ciuşcă a obţinut calificarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Baku din Azerbaidjan, competiţie care va avea loc în perioada 21 – 27 iulie a acestui an. Brebinaru a concurat la categoria – 44 kg, la care este şi campioană naţională, titlu cucerit în luna februarie la Craiova.
Colegele ei de la SCM Deva au fost prezente la Cupa României la judo, ediţia 2019, competiţie organizată la Braşov. Ele au revenit acasă cu două medalii, una de argint şi una de bronz. Astfel, Cristina Ştirbuleţ a terminat concursul pe locul 2 la categoria – 78 de kg, iar Alina Jorovlea pe locul al treilea la categoria + 78 kg. Câte un loc în imediata apropiere a podiumului au obţinut Anna Melnik şi Petronela Paraschiv, clasate pe locul 5. Tot la Braşov – în paralel cu Cupa României – şi tot în organizarea Federaţiei Române de Judo a avut loc şi Campionatul Naţional de luptă la sol, sport neolimpic. Cristina Ştirbuleţ şi Alina Jorovlea s-au numărat şi aici între premiate, ele câştigând medaliile de bronz.

Sursa: Glasul HD