Înfiinţat în anul 2005

Stiri

Bronz naţional la fileu

11 x 2 dublu tenis medalie 300x243Jucătorul de tenis de câmp Valentin Popescu, legitimat la SCM Deva, a obţinut medalia de bronz în proba de dublu a Campionatelor Naţionale Individuale de vară U16 (sub 16 ani), desfăşurate în perioada 12-20 mai la Bucureşti.
Favoriţi trei, locul trei


Valentin Popescu l-a avut ca partener pe Vlad Dancu de la TC Bucureşti, alături de care a câştigat titlul de campion naţional de sală în iarna acestui an. La competiţia de vară, perechea celor doi a fost cotată ca favorită trei, întrucât în clasamentul turneelor în aer liber au avut mai puţine puncte decât alte două dubluri. Situaţia din ierarhia iniţială a favoriţilor s-a respectat şi la final, perechile cotate ca favorite unu, doi şi trei, cucerind exact medaliile de aur, argint şi bronz. Valentin Popescu şi Vlad Dancu au dispus în turul I cu 7-5, 6-4 de Andrei Alexandrescu şi Edris Fetişleanu (ambii de la ştiinţa Constanţa), iar în sferturile de finală i-au învins cu 4-0, 4-2, pe Florian Aldica (TC „Ilie Năstase” Bucureşti) şi Andrei Holban (TC Fibec). Apoi, în semifinale, Popescu şi Dancu au pierdut cu 0-6, 4-6, în faţa favoriţilor doi, Călin Manda (Universitar Piteşti) şi Daniel Cozma (TC Bucureşti), pentru ca în finala mică să câştige, cu 6-1, 6-3, duelul cu Luca Vidan şi Răzvan Bobleagă (ambii de la Dinamo Bucureşti). Titlul naţional a revenit favoriţilor unu Cristian Moldovan (Universitar Tg. Mureş) şi Răzvan Codescu (TC Bucureşti) care au trecut cu 6-1, 6-4 de favoriţii doi ai competiţiei. „Popescu şi Dancu sunt mai mici cu un an decât majoritatea competitorilor. Meciurile au fost deosebit de dificile, dar ei s-au dovedit hotărâţi şi motivaţi şi au obţinut medaliile de bronz. Dificultatea turneului a fost sporită şi de condiţiile meteo, întrucât a plouat foarte mult, motiv pentru care în sferturile de finală arbitrul principal a decis să se joace seturi de patru ghemuri, pentru a nu întrerupe competiţia”, a spus Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva.
Campionat judeţean de tenis
Asociaţia Judeţeană de Tenis Hunedoara organizează, la finalul acestei săptămâni, ediţia 2014 a Campionatului Judeţean de Tenis, rezervată jucătoarelor şi jucătorilor de la categoriile opt, 10 şi 12 ani. Turneele se vor desfăşura la Baza Sportivă „Constructorul” din Hunedoara şi vor alinia la start jucători din Deva, Hunedoara şi Petroşani. „Din păcate, cluburile din Brad, Haţeg şi Orăştie şi-au redus activitatea, iar la start vor fi doar reprezentanţi ai SCM Deva, Alpa Deva, CSS Petroşani şi Cristal Hunedoara”, a precizat Lunella Maier. (C. Marinuţ)

Sursa: Mesagerul Hunedorean