Înfiinţat în anul 2005

Stiri

Deva se menține pe harta competițională a judoului

04 x 1 judoProgramul competițional pentru anul 2015, publicat de Federația Română de Judo, menține Deva pe harta judo-ului românesc și internațional, grație potențialului organizatoric demonstrat de SCM Deva și a faptului că este orașul de suflet al președintelui FRJ, deveanul Doru Sapta. Principalele competiții ce urmează a fi găzduite de Sala Sporturilor din municipiul reședință de județ în 2015 vor fi „Cupa Europei” la juniori U21 și două finale ale Campionatului Național, la tineret U23.


Așezare strategică și valoare demonstrată
Nu mai puțin de 51 de competiții internaționale și naționale figurează în agenda de concursuri și stagii de pregătire/perfecționare ale Federației Române de Judo pe anul 2015. Cinci dintre acestea, dintre care patru foarte importante vor fi găzduite de Sala Sporturilor din Deva, întrucât orașul cu cetate este plasat strategic în centrul țării, iar clubul SCM Deva s-a dovedit un bun organizator la competițiile găzduite în 2014.
De departe, cele mai importante evenimente de judo care vor avea loc la Deva în 2015 vor fi cele internaționale, respectiv Cupa Europei la juniori U21 (sub 21 de ani) și stagiul de pregătire internațională al Uniunii Europene de Judo. Ambele vor avea loc în luna august și vor constitui momente de referință în activitatea SCM Deva și a Centrului Național de Judo de la Deva. „Cupa Europei” la juniori U21 va fi la a doua ediție la Deva și este programată în perioada 21-23 august, iar stagiul de pregătire internațională al Uniunii Europene de Judo se va desfășura în perioada 28-30 august.
Din punct de vedere cronologic, prima competiție de la Deva va fi în luna ianuarie, în perioada 23-25, când este programată etapa zonală a Campionatelor Naționale Individuale la juniori U18 (sub 18 ani), la masculin și feminin. La Deva vor concura sportivii din Ardeal, în vreme ce la București și Onești vor concura judoka din afara arcului Carpatic.
Luna noiembrie programează în perioada 20-22 în Sala Sporturilor din Deva cele două finale ale Campionatului Național de la categoria U23. Este vorba de finala Campionatului Național pe echipe, la masculin și feminin, și finala Campionatului Național Individual Ne Waza.