Înfiinţat în anul 2005

Stiri

Au ţintit calificarea la Jocurile Olimpice ale Europei

11 x 2 tir cu arculMultipla campioană naţională Simona Băncilă, de la SCM Deva, şi Daniel Ciornei (CSM Iaşi) au obţinut două locuri pentru România la Jocurile Olimpice ale Europei din 2015, pe baza rezultatelor realizate la Campionatul European de tir cu arcul, desfăşurat în Armenia.
Felicitaţi de COSR
Arcaşii din echipa României pregătită de Viorel Hăbian, de la SCM Deva, au îndeplinit o parte esenţială din obiectivul avut la

Campionatul European din Armenia.

Simona Băncilă (locul 33 în finală şi locul 24 în calificări, la individual feminin) şi Daniel Ciornei (locul 17 în finală, la individual masculin) au obţinut două locuri fruntaşe care asigură arcaşilor din România participarea la Jocurile Olimpice ale Europei, care vor avea loc în anul 2015. „Chiar în aeroport am fost sunaţi de oficialii de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi am fost felicitaţi pentru obţinerea acestei performanţe. Cei de la COSR ne-au promis sprijin în pregătire, pentru ca la Jocurile Olimpice ale Europei rezultatele să fie şi mai bune. Cele două locuri revin României şi nu sportivilor care le-au obţinut, astfel că la anul ne vom putea prezenta cu cei mai în formă arcaşi la competiţia olimpică a Europei”, a afirmat antrenorul echipei României, Viorel Hăbian, de la SCM Deva.


Opriţi în 16-imi şi optimi
Simona Băncilă a avut un punctaj valoros în etapa preliminară şi s-a calificat de pe locul 24 în faza eliminatorie. Sportiva din Aninoasa, legitimată la SCM Deva, a avut liber în primul tur eliminatoriu, iar apoi a fost învinsă în turul 16-imilor de finală cu Unsal Begunhan din Turcia, ocupând locul 33. În competiţia echipelor mixte, Simona Băncilă şi Daniel Ciornei (CSM Iaşi), au acumulat 1269 de puncte şi au plasat echipa României pe locul 16 în calificări, dar cei doi tricolori au fost învinşi, în optimi, de echipa similară a Italiei şi au ratat şansa obţinerii unei medalii. Răzvan Marcu, legitimat la SCM Deva a ocupat locul 33 la individual, după ce a trecut în primul tur eliminatoriu, cu 6-2, de croatul Matija Mihalic, dar în turul secund a fost învins, scor 0-6, de Booard Nesteng (Norvegia). Tot în concursul individual Daniel Ciornei s-a clasat pe locul 17 după ce a trecut de primele două tururi (6-4 cu Boris Balaz din Slovacia şi 7-3 cu Miguel Pifarre din Spania) şi a fost eliminat apoi de Anton Prilepov din Belarus, care a câştigat medalia de argint. Echipa masculină de arc olimpic a României formată din Răzvan Marcu (SCM Deva), Daniel Ciornei (CSM Iaşi) şi Andrei Dănilă (CSM Suceava) a avut ghinion în etapa preliminariilor şi s-a clasat pe locul 17, cu 1901 puncte, fiind devansaţi cu doar patru puncte de Norvegia care a acumulat 1905 puncte şi s-a calificat în etapa optimilor de finală. România nu a fost reprezentată în competiţia pe echipe de la feminin.

Sursa: Mesagerul Hunedorean