Anunturi

Parteneri


Sponsori

Sponsori

9 iulie 2014

Echipa de judo a României, cu o sportivă de la SCM Deva în lot, s-a clasat pe primul loc la ediția a 21-a a Trofeului „Città di Alghero”, desfășurat în Italia, la finalul săptămânii. Din delegația tricoloră au mai făcut parte Doru Ioan Sapta, președintele Federației Române de Judo, și antrenorul Mugurel Ciușcă, directorul Centrului Național de Judo de la Deva.

Patru echipe, cinci componente, trei victorii

La startul competiției s-au aflat echipele naționale, formate din câte cinci sportive, ale Italiei, României, Poloniei și Ungariei, iar turneul s-a disputat după sistemul fiecare cu fiecare. 

Formația tricoloră, antrenată de Florin Berceanu și Mugurel Ciușcă, a fost alcătuită din Andreea Chițu  (ctg. 52 kg), Loredana Ohâi (ctg. 57 kg), Corina Căprioru (ctg. 63 kg), Renata Bucătari (ctg. 70 kg) și deveanca Victoria Finta (ctg +70 kg). Cu medaliatele olimpice și europene Andreea Chițu și Corina Căprioru în prim-plan, România a obținut victorii pe linie în toate cele trei partide și s-a clasat pe primul loc al clasamentului. 

Tricolorele au dispus cu 3-2 de Polonia, cu 4-1 de Italia și cu 4-1 de Ungaria, fiind urmate în ierarhia finală de Polonia, Italia și Ungaria. „Victoria Finta s-a integrat foarte bine în Lotul României și a obținut rezultate promițătoare”, a precizat Mugurel Ciușcă, directorul SCM Deva, care a fost unul dintre antrenorii echipei României.

Alături de Doru Sapta, președintele Federației Române de Judo, la competiție a fost prezent și vicepreședintele Uniunii Europene de Judo, Franco Capelletti. Ediția din acest an a tradiționalei competiții din Italia a fost dedicată memoriei lui Matteo Pellicone, fost președinte al Federației Italiene de Judo, karate și arte marțiale care a murit în decembrie anul trecut, după ce a fost la șefia federației timp de 35 de ani.