Anunturi

Parteneri


Sponsori

Sponsori

Deveanul Doru Sapta, președintele Federației Române de Judo, consideră că anul 2014 a fost unul de excepție, sportivii români având peste 20 de medalii cucerite la competițiile internaționale. La rândul său, Mugurel Ciușcă, directorul Centrului Național de Judo și al SCM Deva, a precizat că judoul devean a încheiat anul cu două performanțe notabile.
Colecție de medalii și trend ascendent
Judoka români au cucerit, în 2014, medalii la Europene, Mondiale, Cupa Europei, Jocurile Olimpice ale Tineretului, turnee de Grand Slam și Grand Prix, cea mai importantă performanță fiind medalia de argint mondial obținută Andreea Chițu la 52 kg. Deveanul Doru Sapta, președintele FRJ, consideră că rezultatele sunt foarte bune. „Putem spune că a fost un an de excepție, în condițiile în care de ani de zile judo-ul românesc merge foarte bine și am confirmat și în 2014 acest trend ascendent. Sportivii români au câștigat 24 de

medalii la concursuri de înalt nivel, campionate mondiale, europene, Grand Prix-uri, Grand Slam-uri, ceea ce este o performanță extraordinară. În plus, avem deja patru sportivi în top 10, care sunt ca și calificați pentru Olimpiadă. Nu rămâne decât să sperăm că vor confirma și anul viitor la nivel de vârf de performanțe aceste rezultate pozitive, iar apoi la Olimpiadă să obțină noi medalii”, a declarat președintele FRJ.
Performanțe și pentru CNJ Deva
În ton cu linia de performanțe națională, și reprezentanții Centrului Național de Judo de la Deva au avut un an 2014 bogat în performanțe. Ultima și cea mai mare reușită este promovarea sportivei Oana Nicolaescu la Centrul Olimpic de Senioare al României. În plus, pentru ca sărbătorile să fie performante, echipa feminină a SCM Deva a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național pe echipe U21, desfășurat recent la Baia Mare. „Performanțele din acest an obținute de Oana Nicolaescu i-au determinat pe tehnicienii de la Centrul Olimpic de Senioare să ne propună ca ea să se pregătească alături de cele mai bune sportive ale României. Prin pasul făcut de Oana, Centru Național de Judo de la Deva își îndeplinește exact misiunea pentru care a fost creat. Vestea promovării Oanei la Centrul Olimpic a venit odată cu câștigarea de către echipa feminină a SCM Deva a medaliei de bronz la Campionatul Național pe echipe U21 (sub 21 de ani), de la Baia Mare. Echipa noastră s-a clasat pe locul trei, în urma celor de la Steaua-Liberty Oradea și SCM Cluj. Componentele echipei SCM Deva au fost următoarele: Mihaela Kiss și Ispir Georgiana (ctg. 48 kg), Oana Nicolaescu (ctg. 52 kg), Emoke Meszaroș, Dumitrița Rus și Cleonia Rîciu (ctg. 57 kg), Ana Maria Huțanu (ctg. 63 kg), Diana Tămaș și Florina Văcaru (ctg. 70 kg), Ania Lenghel (ctg. 78 kg)”, a afirmat Mugurel Ciușcă.
Parteneriat internațional pro-judo
În 2015, FR de Judo va derula un parteneriat important cu Federația Internațională de Judo pentru promovarea acestui sport în rândul copiilor și tinerilor din toată țara. „Anul viitor, obiectivul principal o să fie un proiect al IJF, un parteneriat cu MTS și COSR. Acesta are ca țintă răspândirea judo-ului în centrele mari din țară, în primă fază, și să atragem cât mai mulți copii către sportul nostru, care îi poate educa în același timp”, a menționat Doru Sapta.