Anunturi

Parteneri


Sponsori

Sponsori

30 iulie 2014

Multipla campioană naţională Simona Băncilă, de la SCM Deva, și Daniel Ciornei (CSM Iaşi) au obținut două locuri pentru România la Jocurile Olimpice ale Europei din 2015 pe baza rezultatelor realizate la Campionatul European de tir cu arcul, desfășurat în Armenia, în perioada 22-26 iulie.

Felicitați de COSR

Arcașii din echipa României pregătită de Viorel Hăbian, de la SCM Deva, au îndeplinit o parte esențială din obiectivul avut la Campionatul European din Armenia. Simona Băncilă (locul 33 în finală și locul 24 în calificări, la individual feminin) și Daniel Ciornei (locul 17 în finală, la individual masculin) au obținut două locuri fruntașe care asigură arcașilor din România participarea la Jocurile Olimpice ale Europei care vor avea loc în anul 2015. „Chiar în aeroport am fost sunați de oficialii de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român și am fost felicitați pentru obținerea acestei performanțe. Cei de la COSR ne-au promis sprijin în pregătire, pentru ca la Jocurile Olimpice ale Europei rezultatele să fie și mai bune.

Cele două locuri revin României și nu sportivilor care le-au obținut, astfel că la anul ne vom putea prezenta cu cei mai în formă arcași la competiția olimpică a Europei”, a afirmat antrenorul echipei României, Viorel Hăbian, de la SCM Deva.

Opriți în 16-imi și optimi

Simona Băncilă a avut un punctaj valoros în etapa preliminară și s-a calificat de pe locul 24  în faza eliminatorie. Sportiva din Aninoasa, legitimată la SCM Deva, a avut liber în primul tur eliminatoriu, iar apoi a fost învinsă în turul 16-imilor de finală cu Unsal Begunhan din Turcia, ocupând locul 33. În competiția echipelor mixte, Simona Băncilă și Daniel Ciornei (CSM Iaşi), au acumulat 1269 de puncte și au plasat echipa României pe locul 16 în calificări, dar cei doi tricolori au fost învinși, în optimi, de echipa similară a Italiei și au ratat șansa obținerii unei medalii. Răzvan Marcu, legitimat la SCM Deva a ocupat locul 33 la individual,  după ce a trecut în primul tur eliminatoriu, cu 6-2, de croatul Matija Mihalic, dar în turul secund a fost învins, scor 0-6, de Booard Nesteng (Norvegia). Tot în concursul individual Daniel Ciornei s-a clasat pe locul 17 după ce a trecut de primele două tururi (6-4 cu Boris Balaz din Slovacia și 7-3 cu Miguel Pifarre din Spania) și a fost eliminat apoi de Anton Prilepov din Belarus care a câștigat medalia de argint. Echipa masculină de arc olimpic a României formată din Răzvan Marcu (SCM Deva), Daniel Ciornei (CSM Iaşi) şi Andrei Dănilă (CSM Suceava) a avut ghinion în etapa preliminariilor și s- clasat pe locul 17, cu 1901 puncte, fiind devansați cu doar patru puncte de Norvegia care a acumulat 1905 puncte și s-a calificat în etapa optimilor de finală. România nu a fost reprezentată în competiția pe echipe de la feminin.