Anunturi

Parteneri


Sponsori

Sponsori

28 iulie 2014

Atleta Maria Florea, legitimată la SCM Deva, a realizat un nou record personal în proba de 1.500 de metri de la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor I ce s-au desfășurat la Eugene (Oregon), Statele Unite ale Americii, dar a ratat calificarea în finala cursei. Sportiva antrenată de Emerson Toma a ocupat locul 11 în seria a II-a, fiind pe locul 19 la general, iar în cursa pentru medalii au alergat doar primele 12 clasate. Într-un top neoficial al alergătoarelor din Europa, atleta din Ghelari ar fi fost pe locul opt.

 

Un obiectiv atins

Singura atletă din județ prezentă la cea mai importantă competiție atletică a anului rezervată juniorilor I merită felicitări, după performanța realizată la finalul săptămânii în SUA. Claudia Maria Florea a alergat cu „suflet” și și-a îmbunătățit cea mai bună performanță personală, având un timp cu aproape trei secunde mai bun decât cel cu care s-a calificat la Campionatele Mondiale. Multiplă medaliată națională și la Campionatele Balcanice, Maria Florea a reușit, în cursa din SUA, un timp de 4.25.12, excelent pentru ea, după ce îndeplinise la limită baremul de calificare de 4.28.00 în ultima competiție oficială înaintea Mondialelor.

 Noua performanță de 4.25.12, care era unul dintre obiectivele pentru această competiție, reprezintă și un nou record personal al atletei din Ghelari în competițiile internaționale oficiale. Din păcate, nivelul competitoarelor a fost mult mai puternic, iar acest „personal best” reușit de atleta hunedoreană a fost insuficient pentru calificarea în finala cursei care reprezenta al doilea obiectiv al sportivei la această competiție. Maria Florea a ocupat locul 11 în seria a II-a a calificărilor dintr-un total de 15 sportive, iar cumulat pe cele două serii de 29 de sportive a fost pe locul 19. Dacă din competitoarele cursei de 1.500 de metri am selecta numai alergătoarele din Europa, atleta din Ghelari ar fi fost pe locul opt, după sportive din Polonia, Marea Britanie (2), Franța, Rusia, Azerbaidjan și Danemarca.

Fără medalii la Mondiale

Atleta Elena Panțuroiu s-a clasat pe locul cinci în finala probei de triplusalt din cadrul Campionatelor Mondiale rezervate juniorilor 1, sâmbătă, la Eugene (Oregeon/SUA), cu 13,73 m, cea mai bună performanță a sportivilor români în competiție. România a mai avut doi finaliști la întrecerile de la Eugene, Andrei Toader, care a ocupat locul 9 în finala probei de aruncarea greutății, cu performanța de 19,18 metri, și Maria Ifteni, clasată pe locul 12, la 3.000 m, în 9 min 26 sec 04/100 — personal best. România a deplasat pentru această competiție un număr de 18 atleți (13 la feminin și 5 la masculin).