Anunturi

Parteneri


Sponsori

Sponsori

Sportiva Lidia Marin, legitimată la SCM Deva, a obținut cea mai bună performanță a delegației României la „Cupa Europei” rezervată cadeților, desfășurată la Bielsko-Biala, în Polonia, în perioada 6-8 iunie. Componenta Centrului Național de Judo de la Deva a obținut medalia de aur la categoria 40 kilograme, fiind singura campioană dintre cei 15 judoka tricolori prezenți la competiție.
Patru victorii consecutive
Talentata sportivă antrenată de Ramona Enache a făcut un concurs perfect, reușind să câștige toate cele

Citeşte mai departe...

Simona Băncilă va fi singura reprezentantă a României în competiția feminină de tir cu arcul, ea fiind antrenată de Viorel Hăbian, tot de la clubul SCM Deva. De asemenea, Eduard Nicolaescu (ctg. 73 kg) va reprezenta România în competiția de judo masculin.
Prima ediţie a Jocurilor Europene va avea loc în perioada 12 – 28 iunie 2015, la Baku (Azerbaidjan). Întrecerea va avea un format multi-sport și va reuni la start aproape 6.000 de performeri în cadrul a 20 de sporturi olimpice şi neolimpice, România anunţând o delegație de 147 de sportivi.

Programul competițional pentru anul 2015, publicat de Federația Română de Judo, menține Deva pe harta judo-ului românesc și internațional, grație potențialului organizatoric demonstrat de SCM Deva și a faptului că este orașul de suflet al președintelui FRJ, deveanul Doru Sapta. Principalele competiții ce urmează a fi găzduite de Sala Sporturilor din municipiul reședință de județ în 2015 vor fi „Cupa Europei” la juniori U21 și două finale ale Campionatului Național, la tineret U23.
Așezare strategică și valoare demonstrată
Nu  mai puțin de 51 de competiții internaționale și naționale figurează în agenda de concursuri și stagii de pregătire/perfecționare ale Federației Române de Judo pe anul 2015. Cinci dintre acestea, dintre care patru foarte importante vor fi găzduite de Sala Sporturilor din Deva, întrucât orașul cu cetate este plasat strategic în centrul țării, iar clubul

Citeşte mai departe...

Deveanul Doru Sapta, președintele Federației Române de Judo, consideră că anul 2014 a fost unul de excepție, sportivii români având peste 20 de medalii cucerite la competițiile internaționale. La rândul său, Mugurel Ciușcă, directorul Centrului Național de Judo și al SCM Deva, a precizat că judoul devean a încheiat anul cu două performanțe notabile.
Colecție de medalii și trend ascendent
Judoka români au cucerit, în 2014, medalii la Europene, Mondiale, Cupa Europei, Jocurile Olimpice ale Tineretului, turnee de Grand Slam și Grand Prix, cea mai importantă performanță fiind medalia de argint mondial obținută Andreea Chițu la 52 kg. Deveanul Doru Sapta, președintele FRJ, consideră că rezultatele sunt foarte bune. „Putem spune că a fost un an de excepție, în condițiile în care de ani de zile judo-ul românesc merge foarte bine și am confirmat și în 2014 acest trend ascendent. Sportivii români au câștigat 24 de

Citeşte mai departe...

Sportiva Oana Nicolaescu, legitimată la SCM Deva și componentă a Centrului Național de Judo de la Deva,  s-a clasat pe locul șapte la categoria 52 kilograme în cadrul Campionatelor Mondiale de Judo pentru juniori desfășurate în Florida (SUA). Delegația tricoloră condusă de Doru Sapta, președintele FR Judo, a obținut două medalii, argint prin Larisa Florian (ctg. 52 kg) și bronz prin Alexandra Pop (cat. 48 kg).

La un pas de semifinale

Aflată în primul an de juniorat și la prima competiție de top, Oana Nicolaescu a fost la un pas de calificare în semifinalele competiției de la categoria 52 kg. Sportiva antrenată de Ramona Enache a obținut două victorii consecutive în grupa A a categoriei, cu Kristine Jimenez (Panama) și Patricia Toth (Ungaria), și s-a calificat în finala grupei. Oana a luptat foarte bine și a avut avantaj până

Citeşte mai departe...

30 iulie 2014

Multipla campioană naţională Simona Băncilă, de la SCM Deva, și Daniel Ciornei (CSM Iaşi) au obținut două locuri pentru România la Jocurile Olimpice ale Europei din 2015 pe baza rezultatelor realizate la Campionatul European de tir cu arcul, desfășurat în Armenia, în perioada 22-26 iulie.

Felicitați de COSR

Arcașii din echipa României pregătită de Viorel Hăbian, de la SCM Deva, au îndeplinit o parte esențială din obiectivul avut la Campionatul European din Armenia. Simona Băncilă (locul 33 în finală și locul 24 în calificări, la individual feminin) și Daniel Ciornei (locul 17 în finală, la individual masculin) au obținut două locuri fruntașe care asigură arcașilor din România participarea la Jocurile Olimpice ale Europei care vor avea loc în anul 2015. „Chiar în aeroport am fost sunați de oficialii de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român și am fost felicitați pentru obținerea acestei performanțe. Cei de la COSR ne-au promis sprijin în pregătire, pentru ca la Jocurile Olimpice ale Europei rezultatele să fie și mai bune.

Citeşte mai departe...

29 iulie 2014

Atletul Andrei Răzvan Deliu, legitimat la SCM Deva, a fost la înălțime în finala probei de săritura cu prăjina disputată în cadrul ediției a 73-a a Campionatelor Balcanice de atletism seniori, desfășurate la Pitești, la finalul săptămânii. Sportivul antrenat de Florin Bucur a reușit o săritură de cinci metri cu care s-a clasat pe locul patru. În clasamentul general pe națiuni al competiției, România a ocupat primul loc, cu 323,5 puncte.

Aproape de podium

Multiplul campion național al României la săritura cu prăjina, atletul de la SCM Deva a prins o zi mai slabă și a avut performanțe sub recordul său personal de 5,15 metri. Astfel, Andrei Deliu (21 de ani)  a ratat toate cele trei încercări la care a avut dreptul la înălțimea de 5,10 metri și a rămas cu performanța de 5,00 metri reușită din a doua încercare cu care s-a clasat doar pe locul patru.

Citeşte mai departe...

29 iulie 2014

Sportiva Oana Nicolaescu, legitimată la SCM Deva și componentă a Centrului Național de Judo de la Deva, a ratata la mustață câștigarea medaliei de bronz la Cupei Europene de judo pentru juniori de la Praga. Sportiva antrenată de Ramona Enache a fost învinsă în semifinalele categoriei 52 de kilograme și a pierdut apoi și finala mică, astfel că s-a clasat astfel pe locul cinci în ierarhia finală a competiției.

Complex în fața unguroaicelor

Talentata sportivă de la SCM Deva s-a descurcat perfect în grupa C preliminară a a categoriei sale (52 kg), obținând trei victorii consecutive cu care s-a clasat pe primul loc.

Citeşte mai departe...

28 iulie 2014

Atleta Maria Florea, legitimată la SCM Deva, a realizat un nou record personal în proba de 1.500 de metri de la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor I ce s-au desfășurat la Eugene (Oregon), Statele Unite ale Americii, dar a ratat calificarea în finala cursei. Sportiva antrenată de Emerson Toma a ocupat locul 11 în seria a II-a, fiind pe locul 19 la general, iar în cursa pentru medalii au alergat doar primele 12 clasate. Într-un top neoficial al alergătoarelor din Europa, atleta din Ghelari ar fi fost pe locul opt.

 

Un obiectiv atins

Singura atletă din județ prezentă la cea mai importantă competiție atletică a anului rezervată juniorilor I merită felicitări, după performanța realizată la finalul săptămânii în SUA. Claudia Maria Florea a alergat cu „suflet” și și-a îmbunătățit cea mai bună performanță personală, având un timp cu aproape trei secunde mai bun decât cel cu care s-a calificat la Campionatele Mondiale. Multiplă medaliată națională și la Campionatele Balcanice, Maria Florea a reușit, în cursa din SUA, un timp de 4.25.12, excelent pentru ea, după ce îndeplinise la limită baremul de calificare de 4.28.00 în ultima competiție oficială înaintea Mondialelor.

Citeşte mai departe...

11 iulie 2014

Multipli campioni naționali Simona Băncilă și Răzvan Marcu sunt singurii componenți ai SCM Deva care au îndeplinit baremele de calificare și au obținut biletele de participare la Campionatul European din Armenia, programat la finalul lunii. Colega lor Luminiţa Boroş a realizat baremul doar pentru proba de echipe, dar va rata competiția continentală deoarece România nu va prezenta și o echipă feminină.

Țintesc locurile 1-6

Cei doi arcași din Aninoasa, legitimați la SCM Deva, au țintit „regește” la „Cupa Regală” de la Iaşi, desfășurată la finalul săptămânii trecute, și au reușit îndeplinirea baremurilor pentru competiția continentală. 

Citeşte mai departe...

10 iulie 2014

Jucătorul de tenis de câmp Valentin Popescu, legitimat la SCM Deva, a câștigat finala de dublu a competiției internaționale „București Trophy” din cadrul circuitului „Tennis Europe”, la categoria sportivilor sub 16 ani. Valentin Popescu l-a avut ca partener pe Vlad Dâncu de la TC Bucureşti, alături de care cucerise medalia de bronz în proba de dublu a Campionatelor Naţionale Individuale de vară U16 , desfăşurate în luna mai la Bucureşti, și câștigase titlul de campion naţional de sală în iarna acestui an. La turneul de la București, perechea Popescu-Dâncu a avut liber în primul tur, fiind cotată ca principală favorită, iar apoi a obținut trei victorii consecutive. 

Citeşte mai departe...

9 iulie 2014

Echipa de judo a României, cu o sportivă de la SCM Deva în lot, s-a clasat pe primul loc la ediția a 21-a a Trofeului „Città di Alghero”, desfășurat în Italia, la finalul săptămânii. Din delegația tricoloră au mai făcut parte Doru Ioan Sapta, președintele Federației Române de Judo, și antrenorul Mugurel Ciușcă, directorul Centrului Național de Judo de la Deva.

Patru echipe, cinci componente, trei victorii

La startul competiției s-au aflat echipele naționale, formate din câte cinci sportive, ale Italiei, României, Poloniei și Ungariei, iar turneul s-a disputat după sistemul fiecare cu fiecare. 

Citeşte mai departe...

1 iulie 2014

Sportivele Lidia Marin, Mihaela Chiss și Emoke Meszaroș, legitimate la SCM Deva și componente ale Centrului Național de Judo de la Deva, fac parte din delegația României care a plecat, ieri, la Campionatul European de cadete (U18), care se va desfășura la finalul săptămânii, la Atena, în Grecia. Sportivele sunt însoțite de antrenoarea Ramona Enache, de la SCM Deva, care face parte din staff-ul tehnic al echipei României. „, ne dorim ca reprezentantele clubului nostru  să obțină clasări cât mai bune, deși ele sunt mai mici ca vârstă decât majoritatea competitoarelor care vor lua startul la Campionatul European”, a afirmat Mugurel Ciuşcă, direcyorul SCM Deva și al Centrului Național de Judo de la Deva. 

Citeşte mai departe...